Molenbeek stuurt deurwaarder om parkeerboetes van 6 jaar geleden te innen

De gemeente Molenbeek wil voor drie miljoen euro aan onbetaalde parkeerboetes innen en stuurt desnoods een deurwaarder naar wanbetalers. Zo kreeg een man die in 2011 een boete kreeg maar die nooit betaalde, nu een deurwaarder aan de deur. Hij moet binnen de 24 uur betalen.

tg

Wie een parkeerboete of beter parkeerretributie kreeg in Sint-Jans-Molenbeek en die niet betaalt, krijgt een tweede aanmaning. Soms een derde. In totaal heeft de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, zo is gebleken, zo nog voor 3 miljoen euro aan achterstallige boetes te goed. En dus start men een inhaalbeweging om al dat geld, of toch zo veel mogelijk, te recupereren. Het gaat om vrij recente boetes, maar ook om overtredingen van jaren geleden. “We maken inderdaad geen onderscheid”, klinkt het.

Advocaat Hamid El Abouti heeft een cliënt die in oktober 2011 een boete kreeg. Nu kreeg hij een dagvaarding. “Ongehoord. De verjaringstermijn is hier duidelijk overschreden. En zo zijn er nog mensen die nog langer geleden beboet werden voor 15 en 30 euro en die nu plots een deurwaarder op bezoek krijgen. De boetes die nu gevorderd worden lopen nu vaak op tot enkele honderden euro’s,” zegt de advocaat.

Recupereren

Gilbert Hildgen, gemeentesecretaris in Sint-Jans-Molenbeek, zegt dat men inderdaad 3 miljoen euro aan achterstallige parkeerboetes probeert te recupereren. Allemaal van mensen die om ene of andere reden hun boete niet hebben betaald.

“We hebben geen onderscheid gemaakt tussen recente of oude boetes. Te oude overtredingen, ouder dan vijf jaar, zullen we individueel bekijken en zien of we het geld nog kunnen innen of het wordt kwijtgescholden. Wie zo een boete kreeg, raden we aan om contact op te nemen met het nummer dat op de brief staat”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen