© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Eleven Sports mengt zich in strijd om rechten Jupiler Pro League

Eleven Sports mengt zich in de debatten om na dit seizoen het Belgische competitievoetbal uit te zenden. Op dit moment liggen de rechten bij MP & Silva, maar dat contract loopt eind mei af. Even leek het erop dat alleen Play Sports en Proximus 11 in de running zouden zijn, maar nu is er dus ook Eleven Sports. Zij hebben nu al de rechten op onder meer Italiaans, Spaans en Frans voetbal.

maj, lvdw

In Vlaanderen is de Jupiler Pro League momenteel te zien op Playsports van Telenet en op Proximus. Die krijgen er met Eleven Sports dus een concurrent in het biedingsproces bij. “We maken onze ambities nu al bekend omdat er nood is aan een transparant proces”, zegt Anouk Mertens, managing director Eleven Sports in België. “We ­willen het innovatief aanpakken, zowel het in beeld brengen als het bij de kijker te brengen. We willen ook een contract op de langere termijn.”

Pikant detail: Andrea Radrizzani stond aan de wieg van organisatie MP & Silva, de huidige rechtenhouder, en is nu de grote baas bij Eleven Sports.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer