Katjes gefolterd en gedood in vluchtelingencentrum

© ss

Het misbruik van jonge zwerfkatten door twee Afghaanse vluchtelingen in een centrum van Fedasil in Bovigny (in Gouvy)heeft het team van medewerkers gechoqueerd. Ook het gemeentebestuur is verontwaardigd.

lbo

De katjes werden in “zeer trieste staat” teruggevonden. Ze werden gefolterd en mishandeld. Een kitten van 2 maanden oud had een gebroken kaak en had ook zware verwondingen zijn neus”, zegt een van de personeelsleden. Twee andere katjes overleefden de folteringen niet. Ze stierven.

Het college van het gemeentebestuur van Gouvy heeft intussen beslist de kosten van de dierenarts te betalen voor de kitten van 2 maanden. “Intussen doet die het al beter, al heeft hij nog steeds moeite met eten”, zo klinkt het.

“Het incident vond plaats tussen de twee mannen en een andere vrouw,” zegt de adjunct-directeur van het centrum. “De vrouw was de zwerfkatten aan het eten geven, waarna er een discussie ontstond tussen de twee Afghanen en de vrouw. Hoe met dieren wordt omgegaan, verschilt van de ene cultuur tot de andere.”

De twee Afghanen werden intussen uit het centrum gehaald door de politie van de zone Fammene Ardenne. Er werd ook een onderzoek geopend. “Deze feiten zijn schokkend en absoluut te betreuren”, zegt Claude Lesure, burgemeester van Gouvy. “Het is belangrijk dat we laten zien dat we dit soort zaken niet tolereren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen