© Photo News

Nederlandse Lucinda Brand pakt de zege bij de vrouwen in Waaslandcross, Cant komt net tekort

Lucinda Brand heeft zaterdag de Soudal Classics in Sint-Niklaas op haar naam gezet. De Nederlandse soleerde naar de zege voor Sanne Cant en Sophie de Boer.

Geen Marianne Vos aan de start in Sint-Niklaas. De zevenvoudige wereldkampioene in het veld maakte vorige week haar rentree in de Scheldecross in Antwerpen, waar ze achtste werd, maar had te veel last van een verkoudheid om de start te nemen in het recreatiedomein De Ster. Het was Ellen Van Loy die als eerste het veld indook, op de voet gevolgd door Lucinda Brand die al gauw de koppositie zou overnemen. De Nederlandse aarzelde niet en sloeg al meteen een klein kloofje op Ellen Van Loy, Annemarie Worst en Loes Sels. Sanne Cant, op zoek naar haar 100ste zege, kende geen al te beste start en verkeerde in zevende, achtste positie.

Na één ronde telde Brand negen tellen voorsprong op het trio achtervolgers, wat verder volgde Arzuffi met Wyman, daarna kwam Cant in zevende positie. In ronde twee bouwde Brand haar voorsprong verder uit en nam de Nederlandse Worst afstand van Sels en Van Loy. Intussen schoof Cant een paar posities op. Worst moest gas terugnemen en een groep van zeven trok in de achtervolging op Brand die na twee rondes haar voorsprong zag stijgen naar 15 seconden. Sanne Cant kwam geleidelijk aan onder stoom in ronde drie en zou in de vierde ronde autoritair de kop nemen en een stevige versnelling uit de benen schudden om het gat op Brand te dichten. De groep achtervolgers dunde uit, maar de poging van de wereldkampioene zou de bonus van Brand niet aantasten.

Op twee ronden van het einde telde ze nog steeds 17 seconden voorsprong op het duo Arzuffi en De Boer, wat verder volgde Cant, die na haar inspanning wat terugzakte, in vierde positie, met Wyman in haar wiel. Ondanks nog een valpartij op de schuine kant in die voorlaatste ronde soleerde Brand naar de zege, voor Sanne Cant en Sophie de Boer.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer