Niet voor watjes: langste glazen brug ter wereld geopend

In Hongyagu, gelegen in het noorden van China, is de langste glazen brug ter wereld geopend. Het technisch hoogstandje is met zijn 488 meter bijna een halve kilometer lang. Als je op de brug naar beneden kijkt, kijk je liefst 218 meter diep. Niet voor watjes dus.

wowi

Bij de eerste bezoekers alvast enkelen die het moeilijk hadden hun knikkende knieën te bedwingen. Maar dat hoeft geen bezwaar te zijn, de organisatie voorziet stewards voor bezoekers die plots de schrik te pakken krijgen en niet meer verder durven. Zij worden stapje per stapje naar de overkant begeleid.

Nog wat impressionante cijfers? De brug wordt opgehouden door kabels die zelf liefst 126 ton wegen en er zijn wel 1077 glazen tegels van zo’n 4 centimeter dik. Volgens de bouwfirma zou de brug een storm van 12 beaufort doorstaan, net als een aardbeving van 6 op de schaal van Richter.

Voor wie toch nog angst heeft om te brug te betreden: ze kan makkelijk het gewicht van 3000 mensen dragen, maar er worden maar maximum 600 bezoekers tegelijk toegelaten. Hongyagu staat bekend om zijn mooie berglandschappen, watervallen, authentieke steden en tempels. Met de brug hebben ze er een mooie toeristische attractie bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer