Financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA). (Archieffoto)
Volledig scherm
Financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA). (Archieffoto) © BELGA

Meevaller van 400 tot 800 miljoen euro voor begroting

Het ziet ernaar uit dat de belastinginkomsten dit jaar 400 tot 800 miljoen euro boven de doelstelling van de regering-Michel uitkomen. Dat zegt de administratie Financiën, volgens De Tijd en L'Echo. De administratie heeft op vraag van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een voorspelling gemaakt.

91 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De Freya-factuur heeft nooit bestaan, Marc Baeyens. 2/3 van de turteltaks waren nieuwe inkomsten. En in dat andere derde zat een deel dat diende voor de pelletcentrales die niet gerealiseerd zijn. En dus kon de energieheffing terug gebracht worden van 100 euro naar 9 euro. De Freya-factuur was een uitvinding van Somers om zijn partij uit de wind te zetten die nieuwe taksen wou invoeren. Toch geen mirakel dat die nu plots verdwenen is.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Kwisvraag : Wie gelooft Van Overdveldt nog? Antwoord: 'k zou het niet weten.
  • Nicca Vermeirsch

    6 jaar geleden
    de nva en rekenen = een frietkot op de noordpool. onmogelijk dus !
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Van échte voorschotten gesproken, de Freya-factuur op zonnepanelen, de BTW-verlaging op elektriciteit juist voor de verkiezingen, de totale uitstap uit de kernenergie vandaag ... Gino Denil
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Hoe zou dat een meevaller kunnen zijn, Marc Baeyens. Als je een voorschot vraagt op je loon bij je werkgever. Heb je dan opslag gekregen? Het ziet er niet goed uit met een minister van financiën die dergelijke logica hanteert.