Mediamarkt en Fnac benaderd om mee deel uit te maken van Makro

© MAKRO

Makro heeft Mediamarkt en Fnac benaderd in het kader van de overname van het departement hifi/video van de winkelketen. Dat heeft de directie van Makro aan de vakbonden laten weten.

Het departement hifi/video wordt afgestoten in het kader van het herstructureringsplan dat de directie op 13 juni aankondigde tijdens een buitengewone ondernemingsraad en waarbij tot 505 banen op de helling staan.

Volgens de vakbondsvertegenwoordigers zal de gekozen partner zich binnen de Makrowinkels vestigen om zijn productengamma te verkopen. Mediamarkt, dat net zoals Makro deel uitmaakt van de Metrogroep, lijkt in poleposition te liggen. Het antwoord van Mediamarkt wordt verwacht voor 21 september.

Het “transformatieplan” van Makro, dat ondersteund wordt door een investeringsplan van 61 miljoen euro, voorziet dat de winkelketen zich voortaan gaat toeleggen op op ‘good food’ (kwaliteitsvoeding), ‘party’ (alles voor het feest) en ‘home’ (decoratie en bouwmaterialen). De volgende gesprekken tussen directie en vakbonden vinden plaats op 14 en 20 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen