Man United schrikt op: Lukaku met zuurstofmasker afgevoerd

Romelu Lukaku is tijdens het competitieduel met Southampton met een zuurstofmasker afgevoerd. De aanvaller van The Red Devils kreeg ongelukkig een stevige kopslag van Hoedt te verwerken op het achterhoofd. Lukaku bleef meteen roerloos liggen en werd met de brancard afgevoerd. Zijn blessure lijkt gelukkig mee te vallen, al mist Lukaku sowieso de komende twee wedstrijden.

rahe, bla

Na zeven minuten spelen en bij een 0-0 stand kreeg Lukaku een lange bal in zijn richting gespeeld. De spits kopte door en was verdediger Hoedt zo te snel af. Die kopte echter vol op achterhoofd van de Rode Duivel. Lukaku ging neer en bleef liggen, Hoedt greep zich naar het hoofd en de medische staf van Manchester United haastte zich het veld op.

Lukaku werd minutenlang verzorgd op het veld en kreeg een zuurstofmasker opgezet. Onder een luid applaus werd onze landgenoot per brancard van het veld gedragen, Marcus Rashford kwam in zijn plaats het veld op. Na de wedstrijd kwam het goeie nieuws dat de blessure van Big Rom blijkt mee te vallen. Het zuurstofmasker was uit voorzorg, maar Lukaku zou geen ernstige gevolgen ondervinden na de klap. “Meestal komt slecht nieuws meteen. En dat is hier niet het geval”, liet José Mourinho weten. “Sowieso zal hij de komende twee wedstrijden wel niet inzetbaar zijn, maar verder dan dat weet ik nog niets meer.”

Hoopvolle signalen

De blessure van Lukaku is wel een opdoffer voor Man United, dat ook Zlatan Ibrahimovic even moet missen. Dat liet Mourinho zaterdag na de match weten. “Hij is een 37-jarige met een slechte knie, dat is een probleem”, klonk het. “Hij is een maand uit.” Manchester United kan wel nog rekenen op de jonge aanvallers Marcus Rashford en Anthony Martial.

Derde gelijkspel

Zonder Lukaku leken The Red Devils van slag. Manchester United slaagde er niet in om te scoren en bleef zo op een 0-0 gelijkspel steken. Het is al de derde puntendeling op een rij voor de troepen van trainer José Mourinho, die stadsgenoot Man City opnieuw kunnen zien uitlopen. Pogba was achteraf de gebeten hond. Na een warrige fase tien minuten voor tijd leek de bal in doel te rollen, maar de Fransman zette er voor de zekerheid nog eens zijn voet tegen. Pogba stond echter buitenspel, het doelpunt telde niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER