Door de tanende inschrijvingscijfers dalen de inkomsten en blijven dus ook de broodnodige investeringen uit.
Volledig scherm
Door de tanende inschrijvingscijfers dalen de inkomsten en blijven dus ook de broodnodige investeringen uit. © ThinkStock

Nooit eerder zo weinig leerlingen op vakscholen, "nood aan een 'mindshift'"

Het aantal inschrij­vingen voor tso- en bso-opleidingen is gezakt tot een historisch minimum, met 44.194 leerlingen in 2016. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. 

43 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Geert Matthys, triestig hoe egoïstisch kortzichtig jou denken is. Maar troost je, je bent zeker niet alleen. Wat je niet inziet is wanneer de samenleving via scholen geen gespecialiseerd technisch geschoolden meer kan afleveren aan de bedrijven deze hier zullen verdwijnen. Daarmee ook de hoge levensstandaard. Daarmee ook het goedkoop verder studeren door pipo's zoals jij die hun handjes niet willen vuil maken. Nog 20 jaar een dergelijke mentaliteit en het wordt een ramp.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Handenarbeid is de hel, beter blijven studeren hoe lang het ook duurt om eraan te ontsnappen.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Waarom Werken als je toch 1250 € per maand krijgt om niks te doen dat is de mentaliteit nu, breng het leefloon naar 850 € terug en je hebt ze bijna allemaal aan het werk . Verhoog de belastingvrije som Voor werkenden En Verlaag ze Voor werkzoekenden .
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Dat komt ervan als men decennia lang een hiërarchie aanbood in het secundair onderwijs : ASO - TSTO/KSO - BSO - BUSO. Bovendien werden leerlingen reeds van in de 3de graad lager onderwijs "gecatalogeerd" ... Men oogst wat men zaait. Spijtig dat TSO en BSO nog altijd aanzien worden als tweede- en/of derderangs ...
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Als Karel De Gucht voor zijn" expertise " vind dat hij duizenden euro s moet krijgen bij een vergadering. tja waarom zou je u kinderen stimuleren om in weer en wind te gaan concurreren met Polen voor 1500 euro per maand.Of heeft Kareltje en zijn kroost ook vakschool gevolgd?