Hinder op Antwerpse ring voorbij na ongeluk met spiegelgladde frituurolie

Een onschuldig ongeluk met enkel blikschade op de Antwerpse ring ter hoogte van Berchem heeft tot grote hinder geleid. De drie rijstroken werden versperd, ondertussen is het ongeval afgehandeld.

Britt Peeters

Op de Antwerpse ring stond dinsdagnamiddag ondanks de vakantieperiode een lange file richting Gent vanop de E313 tot Berchem. De oorzaak is een ongeval met blikschade ter hoogte van Berchem en een ladingverlies van frituurolie die volgens de Antwerpse brandweer over een afstand van 50 meter van het wegdek moet worden verwijderd. Tot dan blijven er drie rijstroken afgesloten. Mogelijk lag het vettige goedje ook aan de basis van het ongeval, maar dat staat nog niet vast.

Spiegelglad

“Een van de bestuurders vervoerde frituurolie en bij de klap is dat op de baan terechtgekomen”, zegt Antwerps brandweerwoordvoerder Kristof Geens. “Het goedje ligt over een lengte van 30 à 40 meter en is zeer glad. Onze ploegen zijn volop bezig om het weg te werken.”

Het takelen van de betrokken voertuigen was omstreeks 15.30 uur achter de rug, maar het opkuisen van de olie verstoorde de stilaan op gang komende avondspits. Ondertussen is de weg weer vrijgegeven.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen