De Schelde in Antwerpen, uit haar oevers getreden.
Volledig scherm
De Schelde in Antwerpen, uit haar oevers getreden. © Twitter

Schelde treedt buiten haar oevers in Antwerpen: waterpeil steeg tot 7,16 meter

De combinatie van springtij en de westerstorm op de Noordzee heeft vandaag in het Zeescheldebekken voor sterk verhoogde waterpeilen gezorgd op de Schelde en haar zijrivieren. Grote problemen bleven uit. Het waterpeil van de Schelde in Antwerpen reikte tot 7,16 meter en dus vloeide er Scheldewater over de kaaivlakte, maar de waterkeringsmuur behoedde de metropool voor wateroverlast. De waterkeringen en de overstromingsgebieden hebben hun nut bewezen tijdens dit gevaarlijk stormtij, zegt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg.

92 reacties

  • dretie munkies

    6 jaar geleden
    Die mannen van Antwerpen lossen dat wel op : ze weten toch alles beter !
  • Frans Dedokker

    6 jaar geleden
    Het is de schuld van de parking!
  • eduard janssens

    6 jaar geleden
    Nog thans waren ze verwittigd die daar stonden , nadien niet gaan zeveren
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    Euhhh.... Duimen dat er daar aan de kade genen Tesla tussen staat?
  • Jan Baroen

    6 jaar geleden
    Je moet zeker kierewiet zijn om vandaag een auto op de parking van de Scheldekaaien te plaatsen. Benieuwd wat de verzekeringen bij een schadeclaim daarvan zullen zeggen.
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark