© IG

Kindje op komst in 2018? Dit zijn de trends voor in de babykamer volgens Pinterest

Koppels die dit jaar een kindje verwachten zijn misschien al volop aan het nadenken over hoe ze de babykamer gaan inrichten. Ga je voor een hippe aanpak, dan biedt Pinterest veel inspiratie. Laat kleurrijke accenten achterwege en ga voor speelgoed dat ecologisch is verantwoord. Een overzicht van de populairste ideeën op de sociale netwerksite.

vwh

Geen typische kinderkamers

De dagen van typische babymeubels zijn voorbij. Vergeet bedden, kasten of opbergruimte met een vrolijke dierenprint en kleurrijk speelgoed: een sobere inrichting is de nieuwste mode. Sober is allesbehalve gelijk aan saai. Denk een thema en kleurenpalet uit dat visueel aantrekkelijk oogt. Kies bijvoorbeeld voor meubels in wit of een bepaalde houtsoort en een bijpassend (speels) behangpapier. Ga voor een lamp in de vorm van een wolkje of wat dacht je van een grote knuffel in de vorm van een olifant in een kamer met safari-thema?

© IG

Ecologisch speelgoed

Het afgelopen jaar zijn zoekopdrachten naar ecologisch speelgoed met maar liefst 173 procent gestegen. Van houten poppenhuisjes tot driewielers: ze zijn een perfecte eyecatcher in de sobere kinderkamer en garanderen een speelse toets. Tip: ook lampen met houtwerk staan beeldig. Deze ecologische trend zet zich ook door in benodigdheden voor je kleintje. Kleding uit gerecycleerd materiaal, herbruikbare pampers en natuurlijke fopspenen en verzorgingsmiddelen zijn populairder dan ooit.

© IG

Dekentjes met gewicht

Dekentjes die bewust zwaarder zijn gemaakt zijn tegenwoordig het van het, zo blijkt uit de stijgende (259 procent!) zoekopdrachten op Pinterest. Door het gewicht zouden ze een kalmerend effect hebben op kinderen. Ze worden al gebruikt in scholen en ziekenhuizen maar liggen komend jaar misschien ook in het bedje van je spruit.

© senso-rex.com

Muurkunst

Oogt je kinderkamer toch een tikje saai, dan is het probleem zo verholpen met muurkunst. Denk aan stickers met silhouetten of reusachtige dieren die de hele kamer opvrolijken. En het extra voordeel? Als je kind opgroeit en de figuren beu is, haal je ze er gewoon af zonder het behang of schilderwerk te beschadigen. Easy peasy.

© IG

Een permanent fort

Vroeger werd het bed in de slaapkamer weleens omgetoverd tot een fort, bestaande uit kussens en lakens. Met een beetje geluk, moest je het na een namiddag dollen niet helemaal weer afbreken. Nu is er een vast plekje voor een kamp in de kamer. Van tipi’s tot een ‘kasteel’ onder de hoogslaper: ze zijn er om te blijven.

© IG

Juweeltjes voor mama en baby

Kersverse mama’s zullen het algauw ondervinden: baby’s hebben de neiging om aan juwelen te trekken of bijten. Daarom worden speciale sieraden voor moeders aanzienlijk (een stijging van 146 procent) populairder. Ze zien eruit als gewone juwelen, maar zijn gemaakt van bepaalde siliconen zodat ze ook dienst doen als bijtring voor je kind. Ideaal als je met je kind speelt in de kamer of waar dan ook.

© IG / Bubba Chew

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer