Het parket eist twee jaar cel voor de Brusselse rapper Benlabel omdat hij op Facebook zou hebben opgeroepen tot de rellen. In totaal staan vandaag zes mensen terecht voor hun aandeel bij het geweld in het centrum van Brussel op 11 november.
Volledig scherm
Het parket eist twee jaar cel voor de Brusselse rapper Benlabel omdat hij op Facebook zou hebben opgeroepen tot de rellen. In totaal staan vandaag zes mensen terecht voor hun aandeel bij het geweld in het centrum van Brussel op 11 november. © Baert

Brusselse relschoppers voor de rechter: "Ik had drugs genomen en herinner mij niets meer"

Zes verdachten van de rellen op 11 november in hartje Brussel zijn vandaag voor de rechter verschenen. Een jongeman uit Schaarbeek riskeert drie jaar cel voor brandstichting van een bestelwagen in de voetgangerszone. "Ik had drugs genomen en herinner mij niets meer", klonk het. Tegen rapper Benlabel is twee jaar cel geëist omdat hij op Facebook tot de rellen zou hebben opgeroepen. 

266 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Een misdaad plegen onder invloed van drugs kan dus ? Lopen weer een paar gekken rond die vinden dat we dat moeten tolereren . Laat dan die daders van verkeersslachtoffers ook maar allemaal vrij he.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Mogen wij dat ook eens doen dan? Gewoon onszelf drogeren en achteraf zeggen dat we daar niets aan konden doen want ... we hadden drugs genomen.
  • patrik dockx

    6 jaar geleden
    blijven ontkennen en je wordt niet gestraft in belgië als je de juiste kleur hebt
  • wilfried stockmans

    6 jaar geleden
    men zou alles goed moeten uitpluizen waar ze het geld vandaan halen want drugs is duur.het heeft ook geen zin om hen aan het woord te laten,ze liegen waar je bij staat . ik zou zeggen weg ermee,rotte appels gooi ik ook weg voor ze andere slecht maken.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Wedden dat ze geen effectieve straf krijgen?