Een bevroren fontein in Bryant Park in New York.
Volledig scherm
Een bevroren fontein in Bryant Park in New York. © AFP

Dodental door extreme kou VS loopt verder op en zelfs de zeeschildpadden vriezen dood

De extreme kou die vooral net noordoosten van de Verenigde Staten al meer dan een week teistert, heeft tot nu toe zeker al 18 levens geëist. Meteorologen verwachten dat de kou zeker nog een aantal dagen aanhoudt.

38 reacties

  • Carlos Miguel

    6 jaar geleden
    Bij een normale cyclus, hoe extreem die ook is, hebben dieren de kans om zich instinctief te heroriënteren en elders te migreren waar ze kunnen overleven, daar zijn ze van nature uit voldoende voor ontwikkeld zodat ze de grootste overlevingskans hebben. Hier zijn de verrast, net omdat de natuurelementen in een veranderingsfase zitten, ontken maar wat je wil, maar vroeg of laat loopt het water je huis binnen, steek het dan niet op de klimaatverandering aub.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Pete Schoonhuys, graag een concreet voorbeeld van een "leugen"... De golfstroom wordt inderdaad gemonitord: tot 1990 een daling, daarna een stijging. Conclusie: ondanks meer ijssmelting op Groenland en minder zee-ijs: geen verandering...
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Ferdinand Engelbeen is niet van zijn eerste leugen. De golfstroom wordt constant gemonitord door satellieten. Maar dat komt de chlorofielen, ontkenners in hart en nieren, natuurlijk niet goed uit.
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Nee, die Amerikanen zijn geen ijs gewoon. Er zullen nog doden vallen, jammer.
  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Niks te zien met de mens. Doodgewoon een natuurlijke cyclus van opwarming en afkoeling van de aarde lijk het al duizenden jaren gebeurt.