Vluchtmisdrijf Winterland: drie jongeren zwaargewond, dader gevat op café

Aan de Koning Boudewijnlaan in Hasselt zijn zaterdagavond rond 20.15 uur drie jongeren zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. De drie slachtoffers werden aangereden terwijl ze het zebrapad ter hoogte van Winterland aan het oversteken waren. Een persoon was een tijd in levensgevaar, maar de toestand stabiliseerde zondagvoormiddag.

ToRo | lmas | hvv

De auto gaf na de klap meteen plankgas en scheurde weg over de Groene Boulevard. Getuigen sloegen alarm bij de hulpdiensten. Twee ambulances en een MUG team snelden ter plaatse.

De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent. De toestand van één van de slachtoffers was zaterdagavond kritiek. Maar zondagochtend was het slachtoffer niet langer in levensgevaar, dat vertelt Dorien Baens van politie LRH.

Kort na de feiten heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdachte opgepakt. De man zat op café in de Hasseltse stationsbuurt. Het zou gaan om een 56-jarige man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer