Dader (56) vluchtmisdrijf Winterland bleek dronken en had geen rijbewijs op zak: “Geen onbekende bij gerecht”

De 56-jarige man uit Diepenbeek die na een zwaar ongeval op Winterland vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het parket van Limburg weten. De verdachte, die dronken was en geen rijbewijs op zak had, is geen onbekende voor justitie.

ToRo, gjs

Aan de Koning Boudewijnlaan in Hasselt zijn zaterdagavond drie jongeren zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. De slachtoffers werden aangereden terwijl ze het zebrapad ter hoogte van Winterland aan het oversteken waren. Een iemand verkeerde in levensgevaar, maar dat is intussen geweken.

De auto gaf na de klap meteen plankgas en scheurde weg over de Groene Boulevard. Getuigen sloegen alarm bij de hulpdiensten. Twee ambulances en een MUG team snelden ter plaatse.

De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent. De toestand van een van de slachtoffers was kritiek maar is intussen niet meer levensbedreigend, meldt het parket.

Geen onbekende bij het gerecht

Kort na het zware ongeval werd de 56-jarige bestuurder uit Diepenbeek op café opgepakt. “Hij werd zondagochtend door het parket Limburg voorgeleid voor de onderzoeksrechter bij de rechtbank van eerste aanleg te Limburg afdeling Tongeren wegens het toedienen van onopzettelijke slagen en verwondingen, het plegen van vluchtmisdrijf en dronken rijden”, luidt het in een persmededeling van het parket. “Hij bleek evenmin over een rijbewijs te beschikken. De onderzoeksrechter besloot hem aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis te Hasselt. De verdachte is geen onbekende voor justitie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen