© Tumble 'n Dry

Deze kwalitatieve items voor je kids moet je in de solden scoren

De soldenperiode is de perfecte tijd van het jaar om kwalitatieve items voor je kids te kopen. Maar wat moet er nu echt op je shoppinglijstje staan? Deze items scoor je in de solden!

cityfashion

Casual jeans en geklede outfit? Check!

Als er één broek is die je in de solden moet scoren, dan is het wel een jeans. Deze musthave valt met letterlijk alles te combineren! Kies voor een jeans van goede kwaliteit met de juiste wassing en pasvorm. Wedden dat je kids er nog heel lang plezier van hebben?

Verjaardagsfeestjes, lentefeesten, schooloptredens… een feestelijke outfit komt meer van pas dan je denkt. Kies voor 'algemene' feestelijke items zoals een mooi hemdje of jurkje in een neutrale kleur. Let’s get the party started!

Door wind en weer met een goede jas of trui

Een kwalitatieve winter-of regenjas is altijd de investering waard. Een warme parka of regenjas in een neutrale kleur houdt je kids warm en droog. Investeer in een draagbaar model met makkelijke sluiting en kap.

Extra kilometers met de juiste sneaker of wandelschoen

De meest veelzijdige en comfortabele schoenen? Sneakers! Ga op zoek naar een sneaker met rubberen zool, stevig hielstuk en makkelijke sluiting. De looks mag je natuurlijk ook niet vergeten.

Nog zo’n musthave die je in de solden moet scoren, is een stevige wandelschoen. Een hoog model met de juiste sluiting, stevige binnenzolen en anti-slip zool zorgt voor uren wandel-en speelplezier.

6 tips tegen stinkende kinderschoenen

© Romagnoli

Een hele dag spelen, lange wandelingen en flinke temperatuurschommelingen…De schoenen van je kids kunnen ook in de winter last krijgen van geurtjes. Met deze tips zijn stinkende kinderschoenen verleden tijd!

Kies voor het juiste materiaal

Zweetvoetjes beginnen vaak bij het foute materiaal van de schoenen. Ademende materialen zoals leder of daim zijn een slimmere keuze dan synthetische materialen. Ook de binnenkant van een schoen kan verraderlijk snel doen zweten. Je kiest beter voor een schoen zonder al te dikke voering, de koude kan je nog altijd bestrijden met een dikke sok!

Laat ze correct drogen en overweeg inlegzooltjes

Zijn de schoenen van je kids nat geworden? Vieze geurtjes liggen op de loer. Laat de schoenen lang genoeg drogen op een droge plek. Let op: plaats ze niet bij de radiator (leer en daim kunnen hierdoor namelijk beschadigd worden). Het klinkt misschien logisch, maar de meeste geurtjes stapelen zich op aan de onderkant van de schoen. Wasbare en/of verwisselbare inlegzooltjes verhelpen dit probleem.

Liever een alternatief dat langer meegaat? Zooltjes uit cederhout werken schimmelwerend. Minder kans op stinkvoetjes dus!

Extra tips & tricks

Voetpoeder, een antibacteriële spray of good old zuiveringspoeder kunnen al een heel eind helpen tegen zweetgeurtjes. Het proberen waard: leg na het dragen enkele wasverzachterdoekjes of ongebruikte theezakjes in de schoenen van je kids. Die maken komaf met geurtjes én slorpen overtollig vocht op. De Sint zal blij zijn met zoveel frisse kinderschoenen!

Zo weet je zeker dat je kind de juiste schoenmaat draagt

© BANA&CO

Maar liefst de helft van alle kinderen draagt te grote of te kleine schoenen. Tijd om nieuwe schoenen te kopen voor je kind? Met deze tips kies je altijd de juiste schoenmaat!

De voetjes correct meten

Een vinger in de hiel van de schoen steken of drukken op de teen is niet genoeg als je echt de juiste schoenmaat van je kind wil vinden. Om de juiste schoenmaat te bepalen, moet je de lengte van de voet correct meten.

Zet daarvoor de voet van je oogappel (zonder schoen of sok) op een stuk papier. Teken vervolgens de omtrek van de voet af en meet daarna de afstand tussen het 'hoogste' puntje van de grote teen en de hiel. Meet altijd in millimeters, dat werkt een stuk nauwkeuriger.

De schoen zélf meten

De lengte van het voetje correct afgemeten? Tel er dan nu 12 millimeter bij. Kindervoetjes hebben extra ruimte nodig om comfortabel te kunnen lopen, springen, klimmen…kortom, kind te zijn. Meet altijd de binnenkant van de schoen op in millimeters.

Meestal heb je wel een idee van de schoenmaat van je kind, maar verschillende modellen of materialen kunnen afbreuk doen aan die 12 millimeter extra. Een extra speling van zo’n 5 millimeter is geen probleem. Daar zullen ze snel genoeg ingroeien!

Tip: niet enkel de juiste maat is belangrijk. De pasvorm, materiaalkeuze, sluitingen spelen eveneens een belangrijke rol. Laat je daarom zo goed mogelijk adviseren in de winkel om zeker te zijn dat de schoen perfect past.

Nog meer stevige kinderschoenen? Die vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer