© REUTERS

Primark komt naar de Meir

Het goedkope en bijzonder populaire Primark opent volgend jaar zijn eerste kledingwinkel in Antwerpen. De Ierse keten heeft een vergunning aangevraagd voor panden op de Meir.

kdb

Het gerucht deed al langer de ronde, maar met de vergunningsaanvraag wordt de komst van Primark naar Antwerpen bevestigd. Al wil de keten zelf nog geen enkele commentaar geven.

De vestiging op de Meir, onder meer in een voormalig pand van H&M, zal een totale winkeloppervlakte van zo’n 1.000 vierkante meter hebben. Primark had na haar vestigingen in Brussel, Gent, Hasselt en Luik al langer een stek in Antwerpen op het oog.

Duizenden Antwerpse koopjesjagers en toeristen kijken reikhalzend uit naar de komst van Primark, dat vooral jonge vrouwelijke shoppers aanspreekt. Al zijn er ook kritische stemmen. Die hekelen de duurzaamheid van de verkochte kleding en de arbeidsomstandigheden in de lageloonlanden.

Lees vrijdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

ayer_83ec",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:prerollUrl.replace("preroll","postroll"),loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_4ctnqikp"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",r,l,e);var n=a.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+l+"sec - totalTime: "+i+"sec - Caller: "+n)}var n=document.getElementById(e),r="0_4ctnqikp",t="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",l=0,i=0,o=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,c=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");i=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var r=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(r.length>0)for(var t=r.length;t>=r.length;t--){var l=r[t-1];l&&l.parentNode.removeChild(l)}if(a&&a.Source){var o=a.Source;switch(o){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",c=document.createElement("div"),s=n.parentNode;c.className="video-source-origin",c.innerHTML="Bekijk meer video's van "+o+' op

",s.parentNode.insertBefore(c,s.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){l=l!=Math.round(e)?Math.round(e):l}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==l&&o||(i>l&&a(e),0==l&&"playing"==e&&(o=1)))}),n.kBind("doStop",function(e,n){i>l&&a("stopped")}),n.kBind("seeked",function(e){i>l&&(l=e,a("seekingStarted"))}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,n){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),l=0,r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t),a("playing")})})

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER