Kogel is door de kerk: Primark komt naar de Meir

Wat al een hele tijd in de lucht hing, wordt nu ook bevestigd. Kledinggigant Primark vestigt zich heel binnenkort op de Antwerpse Meir. De winkelketen heeft een aanvraag ingediend voor een socio-economische vergunning. De Ierse prijzenbreker vestigt zich in de nummers 24 tot 28. Zowel het voormalige pand van concurrent H&M als de site waar vroeger ‘Meir Square’ was gevestigd, zullen door Primark worden ingenomen. Alles bijeen goed voor een totale winkeloppervlakte van zo’n 1.000 vierkante meter.

kdb

Het gerucht deed al langer de ronde, maar met de vergunningsaanvraag wordt de komst van Primark naar Antwerpen bevestigd. Al wil de keten zelf nog geen enkele commentaar geven.

De vestiging op de Meir, onder meer in een voormalig pand van H&M, zal een totale winkeloppervlakte van zo’n 1.000 vierkante meter hebben. Primark had na haar vestigingen in Brussel, Gent, Hasselt en Luik al langer een stek in Antwerpen op het oog.

Duizenden Antwerpse koopjesjagers en toeristen kijken reikhalzend uit naar de komst van Primark, dat vooral jonge vrouwelijke shoppers aanspreekt. Al zijn er ook kritische stemmen. Die hekelen de duurzaamheid van de verkochte kleding en de arbeidsomstandigheden in de lageloonlanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer