Beeld van een protest tegen staatssecretaris Theo Francken (N-VA) rond de repatriëring van Soedanese migranten en de vragen over eventuele folteringen, 30 december 2017.
Volledig scherm
Beeld van een protest tegen staatssecretaris Theo Francken (N-VA) rond de repatriëring van Soedanese migranten en de vragen over eventuele folteringen, 30 december 2017. © EPA

Folteronderzoek Soedan tegen eind januari afgerond? Commissariaat-generaal "onderzoekt nog hoe onderzoek gevoerd zal worden"

De regering heeft het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen "geen strikte timing opgelegd" om het onderzoek naar de repatriëringen in Soedan af te ronden. Dat zegt een woordvoerster. Het CGVS "doet er alles aan om het onderzoek eind januari af te krijgen", maar "onderzoekt momenteel nog hoe het onderzoek concreet zal worden aangepakt".

44 reacties

  • Germain Van Deursen

    6 jaar geleden
    Hier noemen ze dat ""een scheet in een frietzak """ ! En het circus draait door !
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Zo? Dus meent deze commissie dat folteringen in ándere landen een reden is om ONZE wet om illegalen terug te sturen, teniet te doen?Waarom hebben wij dan nog wetten?
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Onderzoek einde maand afgerond maar ze weten nog niet wie/wat ze moeten onderzoeken. Straffe mannen! De resultaten zijn misschien ook reeds gekend!
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Als dat onderzoek positief is dan betekent dat dat we een paar miljoen Soedanezen naar hier moeten halen. Dat is gewoon absurd en een waanidee van Groen en Ecolo.
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    Het rare van het verhaal is,ze zijn terug gestuurd en ze zijn hier terug beland: hoe doe je zo iets? Dat kost toch geld met hopen en waar halen ze dat vandaag?