De Lijn: “Tramongeval met zwangere vrouw was jammerlijke samenloop van omstandigheden”

© VICTORIANO MORENO

Het incident waarbij zaterdag een zwangere vrouw van 21 levensgevaarlijk gewond raakte toen ze met haar voet klem kwam te zitten tussen de deur van een tram in Hoboken, was “een jammerlijke samenloop van omstandigheden”. Dat zegt De Lijn na het bekijken van de beschikbare camerabeelden.

Toen de deur van de tram - na het gebruikelijke waarschuwingssignaal - sloot, zou de vrouw haar voet ertussen hebben gestoken om het sluiten te voorkomen, maar omdat ze dat slechts met de tip van haar voet deed, trad het detectiesysteem niet in werking.

De vrouw werd door de vertrekkende tram enkele meters meegesleurd en raakte ernstig gewond. Haar huidige toestand wordt niet bekendgemaakt. De trambestuurder zou weinig te verwijten vallen. “Hij zag in zijn spiegel dat de vrouw naast de tram stond, maar dat kon veel betekenen: een tramperron is lang niet altijd leeg wanneer een tram vertrekt”, zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken.

“De vrouw zat met de tip van haar voet onder het rubber van de deur klem, maar omdat het detectiesysteem dat niet opmerkte had de bestuurder groen licht om te vertrekken.” Het detectiesysteem werkt volgens De Lijn pas bij lichaamsdelen of voorwerpen die zo groot zijn als een pols.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen