Ongevallen Tijsmans- en Kennedytunnel afgehandeld

Aan de ingang van de Tijsmanstunnel in de richting van Breda is dinsdag om iets voor 16 uur een ongeval gebeurd met vier vrachtwagens. De tunnel was meer dan twee uur volledig versperd. Rond 18.15 uur werd de linkerrijstrook vrijgegeven en een half uur later was het ongeval afgehandeld. Het bleef daarna nog wel lange tijd aanschuiven aan de Kennedytunnel.

BRIP

Vermoedelijk is het ongeval aan de Tijsmanstunnel ontstaan toen één van de vrachtwagens te laat in de rem ging. Zo ontstond er een domino-effect met de vrachtwagens die volgden.

De laatste vrachtwagen in rij maakte automatisch een noodstop. Daardoor verschoof zijn lading volledig naar voren, en moest hij hard naar links uitwijken. De cabine werd hard ingedeukt en de vrachtwagen kwam dwars in de tunnel te staan. De chauffeur kwam klem te zitten, maar kon zichzelf bevrijden uit de cabine. Hij werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De laadklep van de vrachtwagen die voor hem reed, is ook volledig afgebroken. Twee takelwagens kwamen ter plaatse om de vrachtwagens op het rechterrijvak te krijgen. Rond 18.15 uur kon de linkerrijstrook worden vrijgegeven en een half uur later werd de weg vrijgegeven. “De file lost heel langzaam op”, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Veel hinder

De impact van het ongeval in de Tijsmanstunnel was voelbaar in de hele regio, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De R1 via de Kennedytunnel werd als het voornaamste alternatief aangeraden, maar ook daar was het bijzonder druk door de nasleep van een ongeval aan Antwerpen-Oost eerder op de middag.

Rond 17.45 uur gebeurde ook dan nog een ongeval in de Kennedytunnel richting Nederland. De rechterrijstrook was meer dan twee uur versperd waardoor het lange tijd aanschuiven was op de E34 (vanuit Melsele) en E17.

© rr

E313 in Geel

Op de E313 richting Hasselt gebeurde iets voor 18 uur een ongeval met verschillende personenwagens ter hoogte van Geel-Oost. Er was één rijstrook versperd en het Vlaams Verkeerscentrum sprak van een moeilijke doorgang. Rond 19 uur was het ongeval afgehandeld.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER