Waals economieminister Carlo Di Antonio (cdH).
Volledig scherm
Waals economieminister Carlo Di Antonio (cdH). © BELGA

Tekort aan grote bedrijfsterreinen in Wallonië

Er is in Wallonië een tekort aan gronden waar grote bedrijven snel terechtkunnen. Het gewest is daardoor onlangs een potentiële Amerikaanse investering misgelopen, zo staat vandaag in L'Echo.

17 reacties

  • Dave Staeyen

    6 jaar geleden
    Dat zou mij verbazen dat dit de reden is. Het zal eerder met vakbonden en stakingen te doen hebben en met extreem links in opmars dat absoluut niet bedrijfsvriendelijk is. Die Amerikanen maken echt hun huiswerk wel voor ze een beslissing nemen. Alleen Google niet....
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Er zijn genoeg bedrijfsterreinen maar je moet ze wel eerst opruimen. De kosten had je moeten recupereren van de rijke bedrijven die naar het buitenland getrokken zijn of van de aandeelhouders die nog in Belgie leven als baron.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Volgens mij hebben ze daar eerder een tekort aan mensen die WILLEN werken en een overschot aan vakbondsvertegenwoordigers die dat zo willen houden.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Een staaltje van de politieke aanpak in Wallonië. Ze zijn daar meer bezig met een toekomstige Franstalige Miss-België.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    En er staat op andere plekken heel veel leeg, begin daar maar eens mee in plaats van nieuwe terreinen in te richten. Die Amerikanen willen voor een dubbeltje eerste rang zitten, maar als men van de bevolking een betonstop eist dan krijgen ze nieuw terrein ontginnen voor industrie niet rechtgepraat!