© Sven Dillen

Primark op de Meir: een zegen, maar ook een nachtmerrie voor sommigen

Primark is een zegen voor de Meir, maar tegelijk een nachtmerrie voor sommige concurrenten. Dat is de mening van retailexperten. Primark heeft een vergunning aangevraagd om volgend jaar een winkel te openen in een pand van 1.000 vierkante meter op de Meir 24-28.

“De Meir heeft al soortgelijke winkels gehad, zoals Forever 21”, zegt de Antwerpse schepen van Middenstand Koen Kennis (N-VA). “Een vernieuwing van de winkelas van de Meir kan zeker geen kwaad. De straat heeft al heel wat veranderingen doorstaan. We horen dus geen schrik te hebben voor de komst van Primark.”

Jorg Snoeck, expert van het vakblad RetailDetail, is het met Kennis eens. “Primark is een zegen voor de Meir”, zegt Snoeck. “Moeders zakken met hun dochters massaal naar de Antwerpse winkelstraat af. Ook veel andere handelaars pikken een graantje mee van het succes van de Ierse kledingketen, omdat vrouwen op een shoppingdag naar meer dan één winkel gaan.”

De komst van Primark is wél slecht nieuws voor sommige concurrenten. “Ik kan me voorstellen dat merken uit het middensegment, zoals H&M en Esprit, de komst van de Ierse keten niet bepaald toejuichen. Zij worden nu uitgedaagd om met die extra concurrentie om te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER