RV
Volledig scherm
© RV

Alain Courtois deelt sneer uit tijdens Tourpresentatie: "Gelukkig moeten we niets bouwen"

Tour de FranceDeze middag werd de ‘Grand Départ’ van de Tour 2019 in Brussel voorgesteld. Eerst nam Brussels schepen Alain Courtois het woord, en hij kon het zich niet laten om een stevige snauw uit te delen aan iedereen die hem tegenwerkte bij het realiseren van het Eurostadion. 

30 reacties

  • Dave Janssens

    6 jaar geleden
    Zijn sarcasme heeft 100% gelijk.
  • Leon Mertens

    6 jaar geleden
    Brusselse schepen zoals Courtois Van Hengel voeg daarbij nog diene Snedts en we weten wat voor onbekwame daar besturen !!
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Beste Alain, als u dat toch zo graag uw Eorostadion wil mag u het hebben hoor. Maar niet met Vlaams belastinggeld op Vlaamse grond, of rare Rood/ Groene/Brusselse oerwoud achtige constructies. Het is u van harte gegund.
  • Jan en Ronny Thoma - van Luyt

    6 jaar geleden
    Brussel wil nu eenmaal niets weten van Vlamingen en laat het nu net Vlamingen zijn die het grootste aandeel vormen bij de rode duivels supporters. Politiek communautair getouwtrek heeft gewonnen en moest Frankrijk destijds aan Wallonië gevraagd hebben om in Brussel een gigantisch groot stadion te kunnen plaatsen voor hun EK 2016 dan was er geen enkel probleem.
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Jammer voor Courtois maar hier geen zakken vullen . En verwittig Vanhengel ook maar , het brengt niets op . Gelukkig voor de belastingbetaler .
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialleke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?
    6

    De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialle­ke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?

    Woensdag wordt in Parijs het parcours van de Ronde van Frankrijk 2024 bekendgemaakt. Tot het zover is, staan nog maar twee dingen officieel vast: dat de Tour op zaterdag 29 juni in het Italiaanse Firenze begint en eindigt op zondag 21 juli in Nice. Wat daartussen ligt, is voer voor het verdienstelijke betere giswerk. Zoals website Velowire.com ook dit keer weer presteerde. Wat blijkt? De Tour 2024 zou wel eens een ‘specialleke’ kunnen worden. Iets voor Remco Evenepoel, die er naar alle verwachting zijn debuut zal maken?