AP
Volledig scherm
© AP

De magie is verleden tijd: Ronaldinho stopt er definitief mee, Barcelona dankt zijn 'ever-smiling magician'

Zuid-Amerikaans voetbalNiet dat hij nog echt actief was, maar zijn afscheid aan het voetbal is nu wel definitief: Ronaldinho hangt de schoenen aan de haak. In een interview aan het Braziliaanse O Globo maakte zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis Moreira dat bekend. "Hij stopt. Het is gedaan", aldus Dinho's grote broer.

6 reacties

  • Wout Vandenbroele

    6 jaar geleden
    Herbert V je hebt 100% gelijk, ben het helemaal eens!! Hij Verdient zoveel respect! Was een genot om hem te zien spelen!!
  • Jean Emare

    6 jaar geleden
    Inderdaad.. een pareltje om naar te kijken.. een streling voor het oog. Met kop en schouders boven al de rest. Beter dan Messi en Ronaldo! Wie hem heeft zien spelen.. weet dan hij gewoon boven al de rest staat. Jammer genoeg veel te snel opgebrand.
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Ik heb daar met veel plezier naar gekeken, nog echt Braziliaans.
  • Dimitri Van Hoof

    6 jaar geleden
    Voor mij de beste balvirtuoos uit de geschiedenis. Hij kon de bal in een hoek laten verdwijnen, waarvan iedereen op voorhand dacht dat dit onmogelijk was (CL goal op Stanford Bridge). Ik zeg niet dat hij beter is dan Ronaldo of Messi. Zeker niet als je hun gehele carrière met die van Ronaldinho vergelijkt. Zij piekten langer (nog steeds). Ronaldinho piekte korter, maar gedurende die periode ook hoger. Hij was een geweldenaar, zeker in zijn periode bij Barcelona. Onvergetelijke matchen gezien!
  • Herbert Verbeeck

    6 jaar geleden
    Ik plaats hem juist onder Messi maar boven Ronaldo. Tweede beste speler ooit. Fenomenale techniek en versnelling met de bal aan de voet. Wereldspeler!!