Zestiger krijgt vijftien maanden cel voor lek steken banden, belaging en weerspannigheid

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 66-jarige man uit Beringen bij verstek veroordeeld tot vijftien maanden cel en 1.200 euro boete wegens het lek steken van autobanden bij zijn 38-jarige buurman, belaging van hetzelfde slachtoffer en weerspannigheid tegen de politie. De rechtbank heeft de onmiddellijke aanhouding van de man bevolen.

Tussen 15 oktober en 26 november 2017 stak hij meermaals de vier banden stuk van twee wagens van de buurman. Op 5 november werden bij een huiszoeking bij de man twee priemen gevonden, die hij gebruikt zou hebben voor het kapotsteken van de banden. Hij verklaarde aan de politie dat hij het opnieuw zou doen als hij de kans zou krijgen. Het vernielen van de autobanden werd ook door een camera op beeld vastgelegd.

De beklaagde viel de buurman en zijn echtgenote constant lastig per telefoon. Hij ging hen ook meermaals opzoeken. Op 25 november stond de politie met zes agenten aan zijn deur, maar de man liet zich niet onbetuigd. Er kwam een slotenmaker aan te pas om zijn woning te betreden. Hij bedreigde de zes agenten met een groot slagersmes en een vleesvork.

Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met zijn agressieve ingesteldheid en het feit dat hij geen respect heeft voor ordehandhavers. De buurman kreeg 1 euro provisionele schadevergoeding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer