JUPILER PRO LEAGUE. Zulte Waregem wordt leider, KV Mechelen wint en Westerlo zwaar onderuit

Zulte Waregem is na de ruime zege in Moeskroen alleen leider in de Jupiler Pro League. KV Mechelen won zonder hoofdcoach van STVV en KV Kortrijk diende rode lantaarn Westerlo een nieuwe (zware) nederlaag toe, waardoor beide ploegen voorlopig evenveel punten tellen als Charleroi dat zondag wel nog in actie komt in Anderlecht. Eerder won Eupen al van Oostende en ging Club Brugge onderuit bij Waasland-Beveren. Bekijk de samenvattingen vanaf 23u.'

vml

KV Mechelen zag deze week trainer Jankovic naar Standard vertrekken. De ontslagen Yannick Ferrera lijkt de omgekeerde weg af te leggen maar in afwachting daarvan moesten de Mechelaars STVV ontvangen zonder hoofdcoach maar met assistent-trainer Tom Caluwé op de bank. Malinwa kwam al vroeg op voorsprong via een wondermooi doelpunt van Verdier maar kroop nadien achteruit, de bezoekers faalden echter in de afwerking. STVV verdiende meer maar de Kanaries kwamen niet tot scoren en verzopen in het slot: Rits verzuimde nog om de score te verdubbelen maar Kolovos faalde niet: 2-0. De eerste thuisoverwinning voor Malinwa sinds 9 april.

Het gaat van kwaad naar erger met Westerlo. De rode lantaarn sprokkelde tot vandaag nog maar één schamel puntje en in Kortrijk werd al voor de vijfde keer in dit prille seizoen verloren. Saadi knalde de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong, Westerlo verdedigde zwak en opnieuw Saadi en Kage zetten nog in de eerste helft de 3-0 op het scorebord. Na rust dikte opnieuw Kage de score verder aan, de late eerredder van Schuermans was slechts een pleister op een houten been: 4-1 en zorgen voor coach Bob Peeters.

De wedstrijd tussen Moeskroen en Zulte Waregem werd een halfuur later afgetrapt. De tussenstand daar is 1-5. Leye had de bezoekers al snel op voorsprong had getrapt maar Ferber maakte weer gelijk na geblunder in de bezoekende defensie. De bezoekers kwamen echter nog voor rust weer op voorsprong toen Essikal een bal vanop het middenveld hard terugspeelde naar doelman Vagner, die verrast reageerde: comedy kapers van het ergste soort. Meteen na rust scoorde Cordaro met een lekkere goal en even later scoorde Leye nog een keer: 1-4. De kapitein had blijkbaar wel medelijden met de Henegouwers want hij miste nog een strafschop. Jens Naessens maakte in het slot alsnog het vijfde doelpunt.

Eerder op de avond won Eupen met 2-1 van KV Oostende. Een knap doelpunt van Eric Ocansey wiste de gelijkamer van Yassine El Ghanassy uit, Mamadou Sylla had de Panda’s eerst al op voorsprong gebracht na een knappe solo. KVO liet zo de leidersplaats liggen, Eupen deed onderin een prima zaak door die eerste thuiszege.

Vrijdag al ging landskampioen Club Brugge voor de derde keer dit seizoen onderuit, Blauw-Zwart verloor met 1-0 op bezoek bij Waasland-Beveren na een mooi doelpunt van Siebe Schrijvers. Club Brugge blijft zo achter met een schamele zeven op achttien punten.

Zondag ontvangt Standard om 20u00 het Racing Genk van trainer Peter Maes. De wedstrijd betekent meteen ook de vuurdoop van nieuwbakken Standard-trainer Aleksandar Jankovic. In de vooravond (18u00) speelt Anderlecht gastheer voor Charleroi, de verrassende leider na speeldag vijf met elf punten. Om 14u30 ontvangt AA Gent de buren van Lokeren voor een Oost-Vlaamse derby.