Recept voor banaanbrownies met hazelnoot + win het kookboek
Eten volgens je buikgevoel, zonder alle hypes te volgen. Dat is wat Karolien Olaerts wil promoten. "Gezond eten is makkelijk, leuk en lekker. En het heeft niets met strenge richtlijnen te maken. Gewoon je gezond verstand gebruiken volstaat ruimschoots.” Wij geven 10 exemplaren van haar eerste kookboek weg en delen alvast drie receptjes
Dit heb je nodig voor 16 stuks
240 g geschilde, verse rode biet, grof geraspt
2 zeer rijpe bananen (240 à 250 g zonder schil)
8 medjooldadels, in kleine stukjes
50 g (suikervrije) pindakaas (of andere notenpasta)
50 g kokosolie
50 g honing (of rijstsiroop als je het veganistisch wil houden)
1 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat 4 el cacaopoeder 200 g volkoren havermeel 50 g hazelnoten, grof gehakt
100 g pure chocolade blokjes, grof gehakt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier.
Hak de geraspte rode biet tot kleinere stukjes met een groot mes. Prak de banaan jn en vermeng met de stukjes medjool- dadel. Zet opzij. Verhit in een steelpannetje pindakaas, kokos- olie en honing en klop los tot je een homogeen mengsel krijgt.
Schep bakpoeder, natriumbicarbonaat en cacaopoeder door het havermeel. Voeg het banaan-pindakaasmengsel en de rode biet toe en schep goed om. Roer ook de hazelnoten en chocolade erdoor tot alles gelijkmatig verdeeld is.
Stort het deeg in de bakvorm en strijk glad, zodat het deeg overal even hoog is. Plaats 25 tot 30 minuten in de oven. Laat de brownie volledig afkoelen alvorens hem te snijden.
Win het kookboek
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Met brownie- of vanillesmaak: eet eens hummus als dessert
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerElke Celis
Ulrik De Man