© Tine Moors

De Meander vzw schenkt 1.000 euro aan Zorghoeve Sint-Jansberg

De Meander vzw, een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking, zette zich volop in om zoveel mogelijk geld in te zamelen in het kader van de Warmste Week. Een inspanning die loonde, want afgelopen vrijdag mochten ze een cheque van maar liefst 1.000 euro aan Zorghoeve Sint-Jansberg overhandigen.

Tine Moors

De Meander vzw organiseerde onder leiding van coördinator Ellen Horsmans een Kerstcafé en Warme Winteravond ten voordele van de Zorghoeve. “We hadden niet verwacht dat het zo’n succes zou worden”, vertelt Ellen Horsmans. “In totaal kwamen er zo’n 280 mensen opdagen, goed voor een opbrengst van 1.000 euro. We waren dan ook trots om de symbolische cheque afgelopen vrijdag te overhandigen.”

Zorghoeve Sint-Jansberg in Maaseik is een agrarisch bedrijf waar personen met een beperking een zinvolle en functionele dagbesteding kunnen doen in een natuurlijke omgeving. Dat gebeurt geheel op vrijwillige basis. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe zorgwoning voor (jong)volwassenen met autisme. Daar kruipt heel wat energie, tijd en geld in. “We zijn blij dat we ook ons steentje hebben kunnen bijdragen aan de bouw van de zorgwoning. Een initiatief zoals Zorghoeve Sint-Jansberg kunnen we alleen maar toejuichen”, aldus Ellen Horsmans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer