Het Zwitserse oord Zermatt is afgesloten van de buitenwereld
Volledig scherm
Het Zwitserse oord Zermatt is afgesloten van de buitenwereld © EPA

Lawine-expert waarschuwt voor grote catastrofe in de Alpen: "Het wordt erger dan in 1999, veel erger"

Populaire skioorden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië kreunen onder een dik pak sneeuw. De komende dagen zal de temperatuur stijgen maar ook het risico op lawines blijft zo dramatisch hoog. Modderstromen vormen eveneens een grote bedreiging. Een vermaard lawine-expert waarschuwt voor een catastrofe.

36 reacties

  • Leo Mariën

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Pol, weer zo'n voorbeeld van een verzuurde maatschappij. Als ik het niet kan, dan niemand. De bergen zijn op alle vlakken geweldig, zowel in de zomer als in de winter. Een beetje respect voor de mensen die er wonen, Jaak Meyers, zou ook mogen. Zonder toeristen hebben ze amper inkomen.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Misschien kunnen de VIP's beter in Afrika samenkomen.
  • Johnny Chanet

    6 jaar geleden
    Ik hoor dat er mensen zijn er 5 dagen waren maar 2 dagen op de latten gestaan hebben. Ze hebben permanent in een zekere angst van lawine gezeten en hebben op de hoop toe nog een pak geld betaald ..... heel ontspannend.
  • Pol Gesmol

    6 jaar geleden
    Jaak Meyers, ik ga ook skiën en ben nochtans geen rijke stinkerd, maar iemand die verstandig omgaat met centen en kiest wat hij wil, niet alles wil, en het licht in andermans ogen gunt....pessimist....
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Eerst te weinig sneeuw,dan weer te veel sneeuw.zeur neuzen.