© Belga

1 / 2
thumbnail: null

PROXIMUS LEAGUE. OHL gaat onderuit en mist start volledig, Cercle wint in extremis

OHL blijft sukkelen in het begin van het nieuwe seizoen. Het kon nog geen enkele wedstrijd winnen en ook Tubeke was zondag te sterk. Keita scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde zo voor een 0-1 nederlaag aan Den Dreef. Cercle Brugge won zaterdag tegen Union in extremis in eigen huis. De Vereniging zag het openingsdoelpunt van Soumah snel uitgewist worden door Rajsel, maar Yagan hield in de slotfase de drie punten thuis. Union laat zo een mooie kans schieten.

rahe

OHL - Tubeke: 0-1

Oud-Heverlee Leuven begon nochtans goed aan de wedstrijd, maar halfweg stond het nog steeds 0-0 tegen Tubeke. Serge Tabekou kwam het dichtst bij de openingstreffer in de eerste helft, maar hij trapte de bal tegen de onderkant van de lat. Dichter bij een doelpunt kwamen beide ploegen niet na 45 minuten, ondanks enkele halve doelkansjes.

In de tweede helft trilden de netten wel, nadat Keita de bal met een gelukje voor de voeten kreeg in de zestien. De Tubeke-speler twijfelde niet en vloerde doelman Gillekens van dichtbij. OHL probeerde de achterstand ongedaan te maken, maar slaagde daar niet meer in. Het viel zelfs met tien man na rood voor Kostovski.

De nieuwe nederlaag betekent dat OHL zijn start helemaal gemist heeft in 1B. Na vijf wedstrijden heeft het nog steeds geen enkele match kunnen winnen, de Vlaams-Brabantse fusieploeg staat zo voorlaatste met 3 op 15. Enkel Roeselare doet voorlopig minder goed, met 2 op 15, al spelen de West-Vlamingen zondag nog hun wedstrijd tegen Lommel.

Cercle - Union: 2-1

In een weinig opwindende eerste helft was het wachten tot de laatste minuut voor de beste kans van de eerste helft. Huurling Kis was dichtbij een doelpunt, maar zag zijn schot uiteenspatten op de lat. Twintig minuten voor tijd was daar plots het openingsdoelpunt van Soumah. De Guineeër was amper vier minuten eerder ingevallen, maar schoot zijn ploeg wel op voorsprong. Union reageerde snel en amper twee minuten later stond de gelijkmaker van Tajsel al op het bord.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Yagan zorgde in de 88e minuut nog voor de winnende treffer. Cercle springt zo naar de tweede plaats. Het telt één punt minder dan Lierse, dat met negen punten leider is. Union telt er zes en zakt naar plaats vier.

Uitslagen:

Antwerp - Lierse: 1-2 (VERSLAG)Cercle - Union: 2-1OHL - Tubeke: 0-1Lommel - Roeselare: (16u)