Brugse horecabaas riskeert vier jaar cel voor enorme belastingontduiking

© Photo News

Een 51-jarige horecabaas uit Brugge heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor grootschalige fiscale fraude. De beklaagde zou in zijn restaurants 12 miljoen euro belastingen en 6,9 miljoen euro btw ontdoken hebben. Het OM vorderde vier jaar effectieve celstraf.

Philip C. was tot 2013 eigenaar van een hele reeks bekende restaurants in het centrum van Brugge. Het onderzoek bracht echter aan het licht dat de Bruggeling op grote schaal belastingen ontdook. Jarenlang kwam maar 80 procent van de opbrengsten in de boekhouding terecht.

Twee medewerkers riskeren bij verstek ook een straf omdat ze elke avond het zwarte geld gingen ophalen in de verschillende restaurants. Uit de huiszoekingen bleek dat de beklaagden met het geld een luxeleven leidden. Er werden immers honderden dure handtassen en 800.000 euro cash aangetroffen.

In totaal werd op die manier voor 12 miljoen euro aan belastingen ontdoken. Daarnaast is er ook een openstaande BTW-schuld van 6,9 miljoen euro. Het openbaar ministerie vorderde voor de spilfiguur vier jaar effectieve celstraf en een beroepsverbod van tien jaar. Voor zijn vrouw werd drie jaar cel en hetzelfde beroepsverbod geëist.

Op de zitting vertelde Philip C. dat hij door de zaak helemaal aan de grond zit. Zijn advocaat Filip Van Hende vroeg om een straf met uitstel op te leggen. De rechter doet op 28 februari uitspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen