Charles Michel populairder dan Bart De Wever in Vlaanderen volgens nieuwe peiling

Premier Charles Michel is de meest populaire politicus in Vlaanderen en verslaat daarmee N-VA-voorzitter Bart De Wever. De nummer 1 blijft in de drie gewesten echter Open VLD’ster Maggie De Block.

Opmerkelijk is ook dat N-VA-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in Brussel PS-voorzitter Elio Di Rupo voorbijsteekt, weliswaar na het trio De Block - premier Charles Michel en diens partijgenoot Didier Reynders. De eerste PS’er in het Brussels gewest is dus pas vijfde.

De PS’ers laten dus duidelijk pluimen. Zo moet Waals minister-president Paul Magnette in zijn regio tevredenheid nemen met de zevende plaats, net achter PTB/PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw. De top drie in Wallonië bestaat uit De Block-Di Rupo-Michel. Jan Jambon is vierde, net zoals in Brussel.

De peiling werd tussen 2 en 6 september via internet uitgevoerd, dus voor de aankondiging van de sluiting van Caterpillar in Gosselies, bij 2.881 Belgische kiezers. De foutenmarge bedraagt 3,2 procent per gewest en 1,8 procent over het hele land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER