© Bart Dewaele

Koeriers bezetten gebouwen van Deliveroo

Een twintigtal koeriers van maaltijdbezorger Deliveroo bezet dinsdagavond de gebouwen van Deliveroo in Elsene en eist een ontmoeting met een directielid voor een gesprek. Dat meldt het collectief van koeriers, dat de steun krijg van de vakbonden.

De koeriers hebben beslist om hun acties tegen de directie op te drijven. Die houdt volgens het collectief van koeriers vast aan de eis dat alle werknemers voor 1 februari overstappen naar een zelfstandigenstatuut.

Het collectief kondigde eerder op de dag acties aan op woensdag, vrijdag en zaterdag. Morgen/donderdag zal een delegatie van de koeriers bij het kabinet van minister van Werk Kris Peeters vragen waarom het beloofde onderzoek nog niet afgerond is, klinkt het. Maandag staat Brussels minister van Economie Didier Gosuin op de agenda.

Vanaf 31 januari zouden alle fietskoeriers als zelfstandige moeten werken en niet langer in loondienst via de coöperatieve Smart. Ze zouden dan per levering en niet meer per uur worden betaald. Eind vorig jaar brak het conflict uit en er werden reeds verschillende acties gevoerd. Afgelopen weekend stemden de betrokken koeriers nog voor een “staking tot de finish”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER