© twitter

Standard haalt Bosnische international als eerste wintertransfer, Sa Pinto moet schorsing vrezen

Standard Luik heeft donderdag zijn eerste wintertransfer afgerond. De Bosnische international Gojko Cimirot verlaat het Griekse PAOK en tekende op Sclessin een contract tot medio 2021.

Bob Faesen, Belga

Cimirot begon in zijn thuisland bij Trebinje. Zijn goede prestaties leverden hem in 2013 een transfer op naar de Bosnische topclub FK Sarajevo. Twee jaar en 77 wedstrijden later arriveerde de technisch vaardige middenvelder bij PAOK Saloniki. Cimirot speelde net geen 100 wedstrijden voor de Grieken. Op 2,5 seizoen maakte hij twee doelpunten en gaf hij zes assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In september 2014 maakte Cimirot zijn debuut in het Bosnische nationale elftal. Hij verzamelde 7 caps en maakte onder meer de slotfase vol in de 4-0 nederlaag tegen de Rode Duivels tijdens de WK-kwalificatiecampagne. Voor Standard is het nog maar de eerste transfer deze wintermercato.

Sa Pinto voor Geschillencommissie

Standard moet op dinsdag 6 februari (14u30) met een hele delegatie verschijnen voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het Bondsparket heeft coach Ricardo Sa Pinto, sterspeler Paul-José Mpoku en fysiektrainer Guilherme Gomes voor de disciplinaire commissie gedaagd. Dat maakte de KBVB donderdag bekend.

Sa Pinto ging dinsdag nog eens helemaal door het lint, nadat Zulte Waregem in de slotminuut van het competitieduel aan de Gaverbeek het winnende doelpunt scoorde. De Rouches stonden met tien op het veld. Edmilson Junior werd enkele minuten voor de 2-1 na een banaal luchtduel uitgesloten.

Na de wedstrijd ging de Portugese T1, die niet aan zijn proefstuk toe is, wild tekeer tegen scheidsrechter Lawrence Visser. Mpoku moest zijn coach bedaren. Visser nam het voorval op in zijn scheidsrechtersverslag, waardoor het Bondsparket hem voor de Geschillencommissie kon dagen.

Mpoku en Gomes worden vervolgd op basis van het rapport van de aanwezige match delegate, die waakt over incidenten. Het is niet meteen duidelijk waarom Mpoku en Gomes zich moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik