Door hacking kan je toegang verkrijgen tot het netwerk van andere computers.
Volledig scherm
Door hacking kan je toegang verkrijgen tot het netwerk van andere computers. © thinkstock

“Nederlandse hackers leveren FBI en CIA cruciaal bewijs over Russische inmenging in Amerikaans verkiezingen"

Hackers van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD hebben een cruciale rol gespeeld bij het FBI-onderzoek naar de Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse krant de Volkskrant in samenwerking met het programma Nieuwsuur.

45 reacties

  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Maar opnieuw geen bewijs van collusie
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Uit het artikel: "Bij elke aanval waarschuwen de Nederlandse inlichtingendiensten hun Amerikaanse collega’s bij de FBI en de CIA." Niet toevallig leest iemand hier weer iets anders om zijn gelijk te proberen halen, om ondertussen anderen te verwijten geen onderscheid te kunnen maken tussen fictie en feiten.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Als we de Nederlandse AIVD moeten geloven, dan hadden die in 2014 gemerkt dat "de Russen" op hoog niveau hackten, maar hebben de Nederlanders de Russen gewoon laten begaan zodat ze in 2016 konden bewijzen dat de Russen "de Amerikaanse verkiezingen hebben beïnvloed". Iemand linkt dit dossier aan MH-17. En inderdaad: het is bijzonder triest dat het onderzoek naar een vliegtuigcrash gebeurt door mensen die geen onderscheid meer kunnen maken tussen fictie en feiten.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Ach een verhaal gebaseerd op het verloop van een oude hackers (wed)strijd. Heb trouwens ook geen universiteitsgebouwen gevonden, op internet, naast het Kremlin. Zielig.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    "Waarom moet Donald door Mueller ondervraagd worden" Omdat hij met het ontslag van Mueller zelfs nog maar te vragen, hij zich schuldig maakt aan obstructie van de rechtsgang. Omdat zijn campagnegeld waarschijnlijk bestaat uit witgewassen geld van de Russische maffia, wat hem bovendien uiterst chanteerbaar maakt. Onder andere daarom.
  1. Ex-FBI-baas Comey beschuldigt Trump van leugens in getuigenis voor Senaat
    Update

    Ex-FBI-baas Comey beschul­digt Trump van leugens in getuigenis voor Senaat

    In de VS zat vanmiddag zowat iedereen op het puntje van zijn stoel voor het politieke spektakel van het jaar: de getuigenis van ex-FBI-kopman James Comey in de Senaat. Comey beantwoordde er meer dan twee en een half uur lang vragen over de rol van Amerikaans president Trump in het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne vorig jaar. Hij beschuldigde Trump van leugens, maar de woordvoerster van het Witte Huis ontkende met klem. "Trump is geen leugenaar. Eerlijk gezegd voel ik me beledigd door die vraag." En Trump zelf? Die zweeg op Twitter, maar gaf wel een korte reactie op een topbijeenkomst van gouverneurs en burgemeesters. Zijn boodschap was er een van wantrouwen jegens de politieke klasse. "Zij zullen liegen, zij zullen ons hinderen, zij zullen hun haat en vooroordelen verspreiden. Maar wij gaan vechten en overwinnen."