De Croo tijdens zijn bezoek aan Congo in 2015.
Volledig scherm
De Croo tijdens zijn bezoek aan Congo in 2015. © Photo News

De Croo: "Congo is afgegleden naar een uitgewerkt systeem van zelfbediening"

CongoOndanks de verslechterde relaties met het regime van president Joseph Kabila blijft België voortwerken in Congo ten gunste van de bevolking. "Wij wensen niet mee te werken aan de escalatie waar de Congolese overheid duidelijk op uit is", verzekert minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in 'De Standaard'.

36 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Zolang het koningshuis en andere grote Belgische spelers daar belangen heeft zal men Congo blijven steunen.
  • leppens victor

    6 jaar geleden
    Hoeveel miljard heeft Belgie sinds 1960 in Zaire,Congo gepompt? Het is een beetje zoals Griekenland,normaal zou iedereen miljonair moeten zijn,gezien de miljarden die erin gegaan zijn,maar slechts een bevoorrecht clubje is er multi-miljardair van geworden. mvg.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Karl Franz : de enige Congolese revolutionair was Patrice Lumumba die democratisch verkozen werd na de onafhankelijkheid in 1960. Hij werd gemarteld en vermoord door o.a. medewerkig van de CIA, Engeland en Belgische gelederen. Het was Koude Oorlog en de man kreeg onterecht het etiket 'communist' op zich geplakt. De steun werd verleend aan decadente stroman Mobutu en die trend geldt nog altijd. Het was en is een vrijkaartje om het land leeg te roven. Meer is er niet aan de hand.
  • walter verkest

    6 jaar geleden
    De politiek in Belgie met zijn vertegenwoordigers inclusief papa 's kindje De Croo doen al 6 jaar aan zelf bediening !! ( inclusief de'n oude De Croo die doet dat al zijn hele leven en is trots dat hij blijft werken ?? alleen weten die gasten niet wat werken is ) en dat zijn dan de mannen waar wij het moeten mee stellen !! niet beter dan in de congo maar mooier ingekleed .
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    In de film "Deans" geef meneer Woest, een fervent kapitalist, een sausis aan de kinderen van de staking brekers, achteraf laat hij ze kapot werken om zijn zak nog meer te vullen. Rijkdom verkeerd, totaal niet alleen de manier waarop!