Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische en Nederlandse Deliveroo-koeriers nemen afscheid van werkgever Smart

Belgische Deliveroo-koeriers hebben samen met een delegatie Nederlandse collega's en de vakbonden actie gevoerd aan het gebouw van freelancecoöperatie Smart. Op die manier willen de koeriers afscheid nemen van Smart, dat instond voor de arbeidsovereenkomsten van de koeriers. Deliveroo verlengt het contract niet en eist dat zijn koeriers vanaf 1 februari zelfstandigen worden.

5 reacties

  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    Tsja, het zijn wel jobs jobs jobs
  • Ronny Demeyere

    6 jaar geleden
    En het sociale gelaat van deze regering, de vroegere topman van unizo en die deze flexjobs heeft ingevoerd en die nu zegt op te komen voor de loontrekkers staat er terug bij en kijkt ernaar maar doet niets. Hij begon met grote woorden over werkbare jobs maar in geen tijd veranderde hij naar wendbare jobs die nu flexjobs genoemd worden. Nu roept deze farizeeër dat het niet de bedoeling was om dergelijke jobs als bij deliveroo te creeren
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Iedereen is met reden boos om wat er bij Carrefour gebeurt maar wat hier gebeurt is ook niet koosjer. Misschien kochten we te weinig bij Carrefour en moeten we Deliveroo boycotten. De vakbonden zijn natuurlijk veel sterker bij Carrefour, er was een tijd dat men zei dat het een soort overheidsbedrijf was.
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    Ze moesten geen werknemer meer vinden,dit zijn mafia praktijken
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Hou op met voor hen te rijden. Ofwel geven ze toe, ofwel start je je eigen onderneming.