© Katrijn Van Giel

Het wordt puffen: morgen en overmorgen méér dan 30 graden

Het blijft deze week uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Dinsdag en woensdag stijgt het kwik een eind boven de 30 graden uit, met verwachte pieken tot 33 graden. Dat meldt het KMI.

Het signaleert wel ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vraag zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

Vanmiddag blijft het zonnig met hooguit wat hoge wolkensluiers. Het wordt zeer warm met maxima van 25 of 26 graden op de Ardense Hoogten en van 27 tot 30 graden elders in het land.

Vanavond en vannacht blijft het meestal helder of licht bewolkt. Er is een kleine kans op een onweersbui, vooral in de streken nabij de Franse grens. Het blijft erg zacht met minima tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak tot soms matig, meestal uit zuidoostelijke richtingen.

Dinsdag kunnen de temperaturen oplopen naar 27 of 28 graden in de Ardennen en 30 tot 33 graden in de rest van het land. In de loop van de namiddag kunnen zich stapelwolken vormen en is er een toenemende kans op lokale warmteonweders. ‘s Avonds en in het begin van de nacht is het nog warm en onstabiel met kans op onweersbuien maar later in de nacht wordt het meestal droog met brede opklaringen.

Woensdag is het opnieuw zonnig en zeer warm met maxima van 27 graden in de Hoge Venen tot 32 graden in de Kempen. Donderdag liggen de maxima tussen 24 en 29 graden.

Vanaf vrijdag wordt het minder warm. Zowel vrijdag als zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met soms buien of regen. De maxima schommelen vrijdag rond 22 graden, zaterdag rond 20 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER