Bevrijdingstunnel tijdlang versperd na ongeval, Liefkenshoektunnel tot twee keer toe even afgesloten

Op de A12 richting Brussel zijn ter hoogte van de Bevrijdingstunnel meerdere vrachtwagens op elkaar gebotst. De tunnel was twee uur lang afgesloten. Ook de Liefkenshoektunnel richting Gent was een tijdlang afgesloten door een incident en ook in de andere richting . Ondertussen is de Liefkenshoektunnel richting Nederland afgesloten

epi

Bij het ongeval van de Bevrijdingstunnel verloor een vrachtwagenbestuurder de controle over het stuur en kwam hij in de vangrail terecht. Een tweede vrachtwagen die er achter reed kon een aanrijding nog vermijden, maar de twee vrachtwagens daarachter botsten wel op elkaar. Het achterste stuk van de derde vrachtwagen sleepte door de klap nog een aantal meters naar verder. Er vielen geen gewonden.

Door het ongeval was de tunnel richting Brussel volledig versperd. Omdat de brokstukken verplaatst werden naar het linkerrijvak kon het vaststaand verkeer wel voorbij via de rechterrijstrook, het andere verkeer werd omgeleid. Rond 19.30 uur werd de tunnel vrijgegeven.

Ook de Liefkenshoektunnel was maandagavond een tijdlang versperd richting Gent door rookontwikkeling bij een defect voertuig. De rijbaan kon snel weer worden vrijgegeven. Niet veel later, rond 18.50 uur, werd de tunnel wel in de andere richting door de brandweer ook even afgesloten wegens een stilstaand voertuig.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER