© Paul Van Roy

Antwerpse rolstoeltennisser Jef Vandorpe (16) verovert wereldtitel bij de juniores

Jef Vandorpe kroonde zich het afgelopen weekend in het Franse Tarbes, bij Lourdes, tot wereldkampioen rolstoel-tennis bij de juniores. De Nielenaar haalde, samen met de Brit Ruari Logan, ook de titel binnen in het dubbelspel.

pvr

Op het WK streden de beste acht juniores (tot 18 jaar) ter wereld voor de wereldtitel rolstoeltennis. De geselecteerde jongens kwamen uit Zuid-Afrika, Brazilië, Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië, Nederland en dus ook België. Onze landgenoot trok in de finale aan het langste eind tegen de Amerikaan Connor Stroud (6-3 en 6-1).

Met deze wereldtitels verrijkt Jef Vandorpe zijn indrukwekkend palmares. Hij blijft als junior ongeslagen. Vorig jaar behaalde hij met het Belgische team – met Jef Vandorpe, Joachim Gérard en Gert Vos – een bronzen medaille op de World Team Cup, het rolstoelequivalent van de Davis Cup. Bovendien werd hij zowel in 2016 als in 2017 verkozen tot tennisbelofte van Vlaanderen.

“Ik wou op het WK aantonen dat ik de trofee van beste Vlaamse tennisbelofte waard ben”, vertelt de fiere Nielenaar. “Hoewel ik nog twee jaar junior ben, wil ik nog dit jaar de stap zetten naar de elite. Ik wil weten hoe zwaar ik weeg bij de top van het rolstoeltennis.”

Baseball

De ouders van Jef waren mee afgereisd naar het Franse Tarbes. “De spanning was te snijden. Mijn man en ik zaten op het puntje van onze stoel”, lacht mama Natascha.

En Jef zelf, die houdt het niet alleen bij tennis. In Borgerhout werd onlangs het eerste rolstoelbaseballteam van Vlaanderen opgericht: de G-Squirrels. Op zaterdag 3 februari organiseren ze in het Peerdsbos in Brasschaat een toernooi. Jef Vandorpe zal er als versterking aantreden bij de Borgerhout Squirrels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER