In november 2017 bracht CNN een reportage uit over slavernij in Libië. De  Amerikaanse zender filmde er hoe jonge vluchtelingen en migranten verkocht werden aan de hoogste bieder.
Volledig scherm
In november 2017 bracht CNN een reportage uit over slavernij in Libië. De Amerikaanse zender filmde er hoe jonge vluchtelingen en migranten verkocht werden aan de hoogste bieder. © CNN

"Er zijn geen slaven in Libië": Libische minister van Buitenlandse Zaken noemt CNN-reportage onbetrouwbaar

Het gerechtelijk onderzoek naar de CNN-beelden over slaven in Libië wordt "binnen een maand" verwacht, maar de Libische minister van Buitenlandse Zaken Mohamed Taher Siala beschouwt de reportage die in november de wereld schokte alvast als "niet betrouwbaar". In een interview met Jeune Afrique, in de marge van de top van de Afrikaanse Unie, zegt Siala verder nog dat er geen slaven in Libië zijn.

9 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Er heerst chaos in Libië en de criminele bendes doen daar momenteel hun ding. Meer is er niet aan de hand. Ik hoop dat Libiê snel een centrale regering krijgt want nu zijn er twee die tegen elkaar opboksen. Zelfs als die slavernij verhalen niet helemaal berusten op feiten, dan is het wel goed om kandidaat vluchtelingen te ontmoedigen.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    het is mogelijk de libiers geen slaven houden maar de buitenlandse strijders die daar de plak zwaaien sinds de overheid geen baas meer is Er zijn die beweren dat nu beter is daar dan met kKadafie Wel vroeger men daar vrij reizen Nu
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    precies of dat de overheid in lybie betrouwbaar of geloofwaardig is? In Belgie is het al even erg met de ONgeloofwaardigheid van onze politici. In het post Lybie van kadafi zal het beslist geen pretpark zijn, en doetjes zijn het al evenmin. Wat daar gebeurt is erg en daar is de EU mede verantwoordelijk voor .
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Fraaie situatie ginds. De dictator is weg. Allelujja, Alleluija. Nu is het dus beter. Wij, de politiek correcten hebben het land bevrijd. We doen dit natuurlijk uitsluitend omdat we zoveel geven om de mensen aldaar.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Natuurlijk ontkent libië slavernij en folteringen,imago kwestie ten aanzien van de hele wereld voor miljarden steun..intussen slagen ze er niet in vluchtelingen menselijk te behandelen in de kampen en het uitlekken van deze gruwelen via internet&iPhones tegen te houden.Draai de geldkraan maar eens dicht, dan zal het wel beteren.