Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wie voorlopig rijbewijs laat vervallen, hoeft geen drie jaar meer te wachten voor nieuwe kans

BinnenlandDe federale regering en de gewesten hebben een akkoord bereikt in de discussie over de wachttijd van drie jaar voor bestuurders die hun voorlopig rijbewijs laten vervallen. De wachttijd blijft bestaan, maar wie zes uur rijschool volgt, zal een nieuw voorlopig rijbewijs krijgen dat een jaar geldig is. Op die manier zal de leerling-chauffeur nog kunnen oefenen vooraleer zijn of haar examen af te leggen. Dat werd vernomen bij federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Een ontwerp-kb vertrekt weldra naar de Raad van State. 

3 reacties

  • Maria-antonia Muroni

    6 jaar geleden
    Wat als je 36 maanden verlopen zijn maar je praktijk is nog geldig een jaar moet je dan theorie opnieuw afleggen .... Ik heb ondertussen wel al examen gedaan
  • Paul Keulemans

    6 jaar geleden
    Ronduit een debiele regeling, geld uit onze zakken kloppen en dan over een paar jaar zeuren dat er steeds meer jongeren weigeren een rijbewijs te halen wegens de hoge kosten en de lawine aan nieuwe regeltjes die zoals we van deze regering inmiddels gewoon zijn, nergens op slaan en er vanuit gaan dat elke Belg rotzooit met de regels ! Dat is natuurlijk wel aan het gebeuren omdat er nu zoveel stupide regels bij komen dat je niet eens gewoon kan leven zonder er een reeks van te overtreden !
  • Henk franken

    6 jaar geleden
    Dus de mensen met geld kunnen het weer betalen. Het is natuurlijk wel raar dat je na 3 jaar je voorlopig rijbewijs te hebben nog niet geprobeerd hebt om een examen te gaan afleggen.