Internationaal Olympisch Comité: “Seksueel misbruik is inderdaad een zeer groot probleem in de sportwereld”

Naar aanleiding van de veroordeling van sportarts Larry Nassar tot 175 jaar celstraf, spreekt nu ook het Internationaal Olympisch Comité uit dat er “een groot probleem” is in de sportwereld.

pebs

Mark Adams, de woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité zei dat tijdens een persconferentie in Pyeongchang in Zuid-Korea naar aanleiding van de nakende opening van de Winterspelen. Larry Nassar, de ex-osteopaat van de Amerikaase turnploeg werd eerder deze week veroordeeld tot 175 jaar cel voor seksueel misbruik. Sindsdien lopen er in de topsportwereld tal van onderzoeken naar seksueel misbruik. Die onderzoeken proberen vast te stellen of andere sport officials een oogje dichtknepen voor de praktijken van Nassar. Ook andere sporttakken worden nu onderzocht, waaronder zwemmen en taekwondo.

Mark Adams zei: “Ik sluit me aan bij iedereen door te zeggen hoe afschuwelijk dit is, en hoe ontsteld ik ben als ouder, wanneer je deze dingen leest. Voor de Raad van Bestuur van de het IOC is dit een van de belangrijkste thema’s op de agenda van de vergadering morgen. In de sportwereld is dit inderdaad een groot probleem dat op ons allen een grote impact heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer