© if

Baby half dood geslagen omdat hij papa stoorde tijdens het gamen

Een goedlachs, rustig jongetje. Zo kent de ­familie de twee maanden oude baby Dilano. Het jongetje weende enkel als hij honger had, maar voor papa Bram L. (21) was dat voldoende om zijn beheersing compleet te verliezen. Toen hij het videospel FIFA aan het spelen was, kon hij het niet hebben dat Dilano hem stoorde. In plaats van een flesje, gaf hij de ­baby een vuistslag op het hoofd. Het jongetje liep zware hersenschade op, en zal voor de rest van zijn leven hulp nodig hebben.

Tim Lescrauwaet en Jens Vancaeneghem

“Als ik erbij was, gedroeg Bram zich als een voorbeeldige papa. En ook tegenover mij was hij nooit agressief.” De mama van Dilano verklaarde aan de politie dat ze maar niet kan vatten wat haar vriend bezield heeft, schrijft Het Nieuwsblad. De jonge papa zit in de cel, omdat hij hun baby van twee maanden oud al vier keer mishandelde. De mama was elke keer even weg of aan het slapen. “Ik merkte het natuurlijk als zijn gezichtje blauw was, of als hij striemen op de borst had”, zei ze tegen de politie. “Maar Bram had daar altijd een uitleg voor.”

Begin augustus verloor de 21-jarige vader uit Westende voor het eerst zijn beheersing. Toen nam hij Dilano zo stevig vast dat het rode striemen op zijn lijfje achterliet. Enkele dagen later sloeg hij het jongetje een blauw oog. “Per ongeluk tegen de toog in de keuken gestoten”, loog hij toen tegen zijn vriendin. Eerder deze maand gooide hij de baby nog ruw in de zetel, maar op zondag 4 september ging hij een stapje verder.

Dilano schreeuwde om zijn flesje. Bram L. was net het videospel FIFA aan het spelen en kon het niet verdragen dat de baby zijn plezier verstoorde. Hij gaf hem een vuistslag op het hoofd. Het resultaat: twaalf breuken in de schedel en een linkerhersenhelft die “tot moes” geslagen werd.

“Bram ging er enorm in op als hij een videospelletje speelde, maar dit had ik nooit verwacht”, verklaarde de mama. Zij lag in de kamer ernaast te slapen. Toen ze wakker werd en merkte dat het jongetje amper reageerde, ging het koppel naar het ziekenhuis. Daar werd meteen duidelijk hoe ernstig de situatie was. De dokters gaven hem eerst weinig overlevingskansen, maar het jongetje sloeg zich er toch door. Omdat de zware verwondingen nooit het resultaat van een “spijtig ongelukje” konden zijn, verwittigde het ziekenhuis de politie.

De speurders pakten zowel Dilano’s papa, mama als oma op voor verhoor. Die laatste mocht meteen weer beschikken. De ouders moesten een nachtje in de cel doorbrengen. Bram L. beweerde eerst dat hij nergens van afwist. Maar uiteindelijk ging hij toch door de knieën.

Gezond en goedlachs

Alles leek het jonge gezinnetje nochtans voor de wind te gaan. De geboorte van Dilano was niet gepland, maar de jonge ouders konden hun geluk in juni niet op. Dilano was een gezond jongetje, rustig en goedlachs. Nu is de baby getekend voor het leven. In het UZ Gent vecht hij tegen zijn zware verwondingen. Hij stelt het dag na dag beter, maar hij zal nooit meer dezelfde zijn. De baby liep hersenschade op en zal altijd hulp nodig hebben.

Bram L. verschijnt vandaag voor de raadkamer, die zal beslissen of hij in de cel blijft. Hij werd eerder al veroordeeld voor drugsfeiten en was vrij onder voorwaarden. Bij een huiszoeking trof de politie ook nu drugs aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER