"Eén keer goed doorduwen en daar was de baby"

Velen die het aan den lijve ondervonden hebben of al dan niet verplicht aanwezig waren, weten het: een bevalling is geen pretje. Dat is dan wellicht ook de reden waarom een filmpje van de onderwaterbevalling van Audra Lynn uit Californië, VS, momenteel massale aandacht krijgt. Onder de noemer "Eén keer goed persen en daar is de baby" werd dit filmpje intussen meer dan 16 miljoen keer op Facebook bekeken en meer dan 100.000 keer gedeeld.

Het was vroedvrouw Lisa Marie Sanchez Oxenham die het filmpje van de geboorte, die begin juli plaatsvond, op Facebook plaatste: "Audra bleef tot op het einde erg kalm. Ze nam dan een laatste diepe adem en duwde één laatste keer. De baby was geboren." Voor Lynn was het haar 2e bevalling.

Ondanks de overwegend positieve commentaren op het filmpje, twijfelden sommigen toch aan de echtheid, bijvoorbeeld omdat er zo weinig bloed te zien was in het water. Maar omdat er blijkbaar geen uitscheuring van de vagina is en omdat de placenta nog moet volgen blijkt dit niet zo uitzonderlijk. Er zou ook geen navelstreng te zien zijn, maar dat wordt door de beelden tegengesproken. Dat de vader voortdurend zijn hand achter zijn vrouw houdt, is niet om de al geboren baby te verstoppen, maar om zijn vrouw te helpen de baby op te vangen.

Daarom dat ook commentaren als "So beautiful!!! Such a wonderful moment!!" de bovenhand hebben. Met de baby gaat het intussen super.

Meest gelezen