De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders met de Congolese minister van Binnenlandse Zaken Evariste Boshab tijdens een diplomatieke missie in 2016.
Volledig scherm
De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders met de Congolese minister van Binnenlandse Zaken Evariste Boshab tijdens een diplomatieke missie in 2016. © BELGA

Congo wil sluiting van Belgisch consulaat-generaal in Lubumbashi

De Democratische Republiek Congo vraagt België zijn consulaat-generaal in Lubumbashi, de hoofdstad van de provincie Haut-Katanga, te sluiten, een teken van groeiende irritatie bij de autoriteiten in Kinshasa over wat ze bestempelen als "activisme" van de België. Zo is vanavond vernomen van een Congolese diplomatieke bron.

11 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Dat zal het koningshuis en sommige schatrijke Belgen niet graag horen want ze hebben daar nog veel financiéle belangen.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Oei, hoe gaan "ze" nu hun percent van de jaarlijks gestorte miljoenen euro's recupereren. Er zijn daar nog maar een paar centen op de juiste plaats terechtgekomen, een paar centen voor de show. de rest hebben ze mooi verdeeld onder de dictators en zichzelf en hun partijen en vriendjes ! "Salamanders" bestaan al tientallen jaren !
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Dat moest al lang dicht zijn, we hebben daar helemaal niets meer verloren.
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Trek dan ook maar de stekker uit DRC. Hoe ze aan die D komen is mij ook een raadsel. Is misschien de D van dictatuur ipv democratisch.
  • Robert De Fruytier

    6 jaar geleden
    En stop dus ook maar om er jaarlijks al die miljoenen euro's er in te steken;wij kunnen het beter gebruiken dan in een bodemloze put te gooien.T'is toch ook maar zoals hier:de elite hun zakken te vullen!