ANP
Volledig scherm
© ANP

"Deliveroo zorgt voor 29 miljoen euro inkomsten voor Belgische restaurants"

Maaltijdbezorger Deliveroo was op een jaar tijd goed voor 29 miljoen euro extra inkomsten voor de Belgische horeca. Dat zegt althans Deliveroo zelf, dat een studie liet uitvoeren tussen juni 2016 en juni 2017. Het Britse consultancy- en onderzoeksbureau Capital Economics bekeek in die periode de impact van het bedrijf dat met fietskoeriers maaltijden van restaurants aan huis bezorgt.

3 reacties

  • Dirk D'hont

    6 jaar geleden
    Hulde aan de koeriers die dagelijks hun leven wagen voor een habbekrats met hun fiets om de winsten te garanderen van de restaurants en het koerierbedrijf. Alle respect maar hopelijk krijgt men daar ooit loon naar werken.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Dat gebeurt dagelijks in de textiel, elektronica en mode industrie maar dan zijn het kinderen die de rekening betalen maar niemand draait daar zijn hand voor om als het maar schoon en goedkoop is.
  • William Helsen

    6 jaar geleden
    Dan zal Deliveroo er ook wel iets aan verdienen zeker? Ondertussen werkt hun personeel voor een hongerloon en dat vind iedereen blijkbaar normaal.
  1. Goed voor je budget én je gezondheid: van deze tussenkomsten kan je genieten in je strijd tegen de sigaret
    Spaargids.be

    Goed voor je budget én je gezondheid: van deze tussenkom­sten kan je genieten in je strijd tegen de sigaret

    Een pak sigaretten kost je tegenwoordig al snel om en bij de 10 euro. Dat weegt door op het budget tegen het einde van de maand. En dan hebben we het nog niet over de gezondheidsrisico’s... Voldoende reden om te stoppen met roken zijn er dus zeker. Goed nieuws: je staat er niet alleen voor. Je kan namelijk rekenen op steun. Zo kan je, dankzij de Vlaamse overheid, goedkoop een beroep doen op een tabacoloog. En ook je ziekenfonds levert een bijdrage. Spaargids.be zet je hulplijnen op een rij.
  2. Wie thuis zijn elektrische bedrijfswagen oplaadt, kan kosten belastingvrij terugkrijgen: “Maar er zijn voorwaarden”
    PREMIUM

    Wie thuis zijn elektri­sche bedrijfswa­gen oplaadt, kan kosten belasting­vrij terugkrij­gen: “Maar er zijn voorwaar­den”

    Als je tankt met een bedrijfswagen die op een fossiele brandstof rijdt en je werkgever die kosten terugbetaalt, betaal jij geen belasting op dat voordeel. Maar hoe zit dat met een elektrische auto die je thuis oplaadt? Zijn de elektriciteitskosten die je werkgever terugstort op je rekening ook belastingvrij? En wat als je je bedrijfsauto oplaadt met zonne-energie? Wim Depondt van Acerta Consult legt uit en haalt heikele punten aan. “Je elektrische bedrijfsauto opladen kan tot een maandpiek leiden, en dus je capaciteitstarief verhogen.”