Een man aan het internetbankieren met ABN Amro. Het telebankieren van de Nederlandse bank kampte met een storing door een DDoS-aanval.
Volledig scherm
Een man aan het internetbankieren met ABN Amro. Het telebankieren van de Nederlandse bank kampte met een storing door een DDoS-aanval. © ANP XTRA

18-jarige Nederlander achter DDoS-aanvallen: "Grappig! Mensen in paniek, meteen alles naar de Russen wijzen"

De 18-jarige Jelle S., die met DDoS-aanvallen de Nederlandse Belastingdienst en Nederlandse banken zou hebben platgelegd, heeft voor zijn arrestatie per mail contact gehad met De Volkskrant. In de correspondentie zegt hij dat hij de aanvallen uitvoerde "om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval".

19 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Nick de Anno, niet overdrijven, elk besturingssysteem heeft zijn achillespees, een hacker, als je dit zo mag noemen, gaat enkel op zoek naar een middel om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, Windows dus. Als morgen Linux de markt zou beheersen dan zouden er evenveel problemen zijn. Elk systeem is te breken.
  • marc tamar

    6 jaar geleden
    Misschien heeft die Hollander Russische roots?Haha
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Om een DDos te doen heb je een botnet nodig. Die kan je makkelijk bouwen met Windows gebruikers, wat men dus ook al jaren doet. Toch aardig dat mensen blijven ontkennen dat dit niet zo is, want het is wel zo. Onder Linux krijg je het niet zomaar voor elkaar een botnet te bouwen om dan zo'n aanval uit te voeren. Het besmetten van Windows is kinderspel, waarna je met die computer kan doen wat je wilt. Is al jaren geweten en toch zijn er die nog ontkennen of het negeren.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    @Nick de Anno. Misschien zou je je beter een keer kunnen inlezen in het onderwerp. Want ik heb een sterk vermoeden dat je niet weet waar het over gaat. Zalig de armen van geest.
  • Ron Kordet

    6 jaar geleden
    @Nick de Anno Dus als je met linux bankzaken wil doen heb je geen last van die ddos aanvallen... was het maar zo simpel.